Tietoa laitoksesta

Materiaalitekniikan laitoksen tutkimus ja opetus keskittyvät erilaisten materiaalien tarkasteluun. Laitoksella perehdytään materiaalien tuotantoon sekä niihin liittyviin prosesseihin, suunnitteluun, hallintaan ja ominaisuuksien muokkaukseen. Tutkimusaloja ovat mm. materiaalien erilaiset tuotantoprosessit ja termodynamiikka, materiaalien jähmettyminen, toiminnalliset ja aktiiviset materiaalit, elektroniikassa hyödynnettävät ratkaisut, materiaalien mikro- ja nanorakenteet, korroosionesto sekä kierrätysprosessit ja -järjestelmät.

Laitokselta valmistuu diplomi-insinöörejä materiaalitekniikan koulutusohjelmasta. Materiaalitekniikan laitos on tunnettu opetuksensa laadusta sekä välittömistä opettajien ja opiskelijoiden suhteista. Laitoksella on 11 professoria ja noin 400 perusopiskelijaa.

Sivusta vastaa: | Viimeksi päivitetty: 07.10.2015.