Materials Platform

Aalto-yliopiston Materials Platform toimii materiaalien tutkimuksen, opetuksen ja yhteiskunnallisen vaikuttamisen sateenvarjona. Se on myös ulkoisten toimijoiden ja yliopiston rajapinta. Materials Platformin tavoitteena on edistää monitieteellistä yhteistyötä, verkottumista ja näkyvyyttä. Kaikki materiaalitutkimuksesta kiinnostuneet ovat tervetulleita mukaan toimintaan.

Aalto-yliopistossa on yli 60 professoria, joiden tutkimus liittyy materiaalitutkimukseen. Tämä osaaminen kattaa laajan kirjon eri osa-alueita: kiinteän aineen fysiikan ja materiaalifysiikan, nanotieteen ja nanoteknologian, materiaalien kestävän kehityksen mukaisen käytön ja prosessoinnin sekä siihen liittyvät tekniikat. Aalto-yliopiston materiaalitutkimus edistää eri sovelluskohteiden kehitystä muun muassa tietotekniikan, energia- ja terveysalan, muotoilun ja liiketoiminnan aloilla.

Materiaalitutkimus on vakiinnuttanut asemansa Aalto-yliopistossa tieteen huipulla: yliopiston materiaaliaiheisiin julkaisuihin viitataan 55 % enemmän kuin keskimäärin koko maailmassa (MNCS 1.55). Merkittävä osa julkaisuista (17.8 %) kuuluu eniten viitattujen 10 %:n joukkoon maailmassa (Top 10 = 17.8 %).

Materiaalitutkimuksen alalla Aalto-yliopistossa toimii kaksi Suomen Akatemian rahoittamaa huippututkimusyksikköä sekä yli kymmen Euroopan tutkimusneuvoston rahoittamaan projektia (ERC hankkeita). Yliopiston materiaalitutkimuksen vuotuinen budjetti on 75 MEUR, josta kolmasosa on ulkoista rahoitusta.

Lue lisää Materials Platformista ja sen toiminnasta englanninkielisillä sivuilla.

Uutiset

Tapahtumat

Näytä lisää